Peter og undervandsbåden

I Ekstra Bladet kunne man søndag læse om TV2-dommeren Mette Helene Rasmussens oplevelse af et kortvarigt besøg i Peter Madsens ubåd, Nautilus. Hendes beskrivelse af ham, er ligeså dum, som den på en måde er sand.
– Der gik noget tid, før jeg forstod, at det var alvor for ham. At det var en rigtig raket og en ægte ubåd, han havde gang i. Han blev tydeligvis irriteret på mig, og jeg fik en følelse af, at jeg havde sagt noget forkert, fortsætter hun – og jo, hun har sagt noget forkert, og det hun siger, bliver nu en del af et narrativ, en historie, noget der nu hober sig op som små indicier, små pletter på Peters renomme – en mand der tager tingene alvorligt? Og som bliver irriteret på andre? Og som nu er sigtet for uagtsomt manddrab? Puha….
Derfor – tror jeg – denne lille artikel:
I sensommeren og efteråret 2002 hang jeg ud med Peter Madsen og interviewede ham til understående montage, oprindeligt sendt på Danmarks Radios P1. Montagen handler om hans første U-båd, Freja, der ligesom Nautilus har haft en omtumlet tilværelse, der blandt andet inkluderede et færdselsuheld(!), hvor tårnet til ubåden blev ødelagt under transport.Dengang boede og sov og arbejdede han i et værksted i Farum.
Peter og jeg elskede filmen ‘Das Boot‘ og vi var begge voldsomt fascinerede af teknologi.
Med en fortid som arbejdsdreng hos en smed i Horsens, kunne jeg også forstå og føle hans kærlighed til metal og svejsning, og det at blødgøre noget, der er hårdt, forme det og skabe et fartøj til sig selv, at skabe et billede i stål.
Peter har ikke fået noget forærende. Alt han er, har han skabt selv.
Han er også et ekstremt dedikeret og inspirerende menneske, der, ja, tager sig selv og sine drømme alvorligt.
Den slags har vi ikke ret mange af i Danmark.

Han er stædig og egenrådig. Men han er også en fighter og en ildsjæl og drømmenes mand. En, der får ting til at ske. En inspiration for mange.

Peter sidder i fængsel nu, sigtet for en alvorlig forbrydelse, uagtsomt manddrab, men er også i den grad stadig uskyldig til det modsatte er bevist, selvom medierne og tidligere efterforskere og resten af Danmark har travlt med at dømme ham med det samme.
Han nægter sig skyldig.

Uanset hvad der er hændt, og jeg synes det er skammeligt, at han ikke må forklare sig offentligt i en retssal, håber jeg det bedste for ham og for den forsvundne journalist.

Sandheden kommer vel for en dag – snart – så vi kan holde op med alle disse uværdige gætterier.
I mens, hvis du vil have et kig ind i Kaptajn Madsens univers anno 2002 – så lyt til montagen herunder. Jeg tror desværre, at nogen vil tolke den som et bevis på hans mulige svagheder – men min pointe med den, er den modsatte: At man kan vende et dårligt udgangspunkt til noget godt og stærkt – og blive kaptajn på eget ocean.

PS: Den er altså kun 45 min lang, den fil jeg havde liggende har en fejl.
PPS: Til mine kolleger: NEJ, jeg vil ikke citeres eller interviewes om ham.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s