Lidt om Nimbus…

Nimbus var et dansk motorcykelmærke produceret fra 1919 til 1960 af ‘Fisker og Nielsen’, som også producerer Nilfisk støvsugere og andre industri-rengøringsmaskiner, nu kaldet Nilfisk-Advance.
Det er Danmarks eneste seriefabrikerede motorcykel, som blev fremstillet i to forskellige udgaver, begge med en 4-cylindret rækkemotor på 750 cm³.
Første model, kaldet ‘kakkelovnsrøret’ pga. den lange, runde tank, blev blandt andet kørt med stor fornøjelse af forfatteren Johannes V. Jensen – og var inspirationen til novellen ‘De nåede færgen’. Herunder et af de få fungerende danske eksemplarer – fundet hos Rene på Mols.


Den senere model blev kaldt ‘Humlebien’ på grund af dens venlige brummen. Af omkring 12000 producerede ‘humlebier’ er der stadig mere end 4000 indregistreret og formentlig køreklare i Danmark alene, samt måske nogle få hundrede udenfor Danmark, mest i Tyskland og USA. Måske omkring 4000 flere findes sikkert stadig på museer og i samlinger, som ikke er registreret.
Selv i dag, 50 år efter fabrikationen stoppede, er det stadig muligt, og endda forholdsvis billigt, at købe reservedele til Nimbusserne.

I 2008 havde jeg fornøjesen af at låne en Nimbus med sidevogn af Preben Herskind, PHs Nimbus Service. Det blev til en tur rundt i Danmark i en uge. I dag kører jeg BMW, men savner lidt Nimbussens charme, venlighed og evne til at få folk til at smile…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s