Nyt nikketøj

Frk Bimmer på besøg hos Jes – ny ventilløfter nødvendig – hun lyder som en cykel med et stykke pap, sat fast med en tøjklemme i baghjulet, sådan som man lavede motorcykellyde ud af ingenting, da jeg var barn og det er egentlig hyggeligt med den lyd men det er også IRRITERENDE og forkert og udstødningen er iøvrigt ved at falde af – bolten er knækket – Jes har en ny og han skifter den flydende, roligt.

Og den tikker – motoren er et ur, en pumpe og den trykker tid igennem sig og spytter afstande ud, men ventilen vipper ikke som den skal, den klaprer og nikker som om hovedet er ved at falde af  og det gør ikke noget, egentlig, den kan sagtens blive ved med at køre uden noget går rigtigt i stykker, men den TIKKER, og Jes og jeg er enige: DET ER IRRITERENDE og træls at høre på og der må gøres noget og heldigvis er Jes jo Gud.
Jes finder delene. Jes opretholder universet. Jes fikser det.
Fra sin urørlige plads på Damhus boulevard fikser han det, igen, derfra, hvor han har været altid, altid i gang, som den perfekt afbalancerede motor, han selv er, smiler han sig ind i dagen, vi finder ud af noget, tik.
Tak.

One thought on “Nyt nikketøj

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s