FIND FINDSEN?

LYT TIL AFLYTTET 3 HER: https://www.podbean.com/ew/pb-7wnjc-12ea13b
LÆS: https://radarmedia.dk/aflyttet-3-de-smaa-digitale-firkanter-i-skolerne-den-digitale-underklasse-stemmesedlen-paa-mobilenog-meget-lidt-om-findsen/

Jeg, ja, netop jeg, er selvfølgelig nød til at sige noget om Lars Findsens nye bog, selvom jeg, helt ærligt, endnu ikke har nået at læse den, da den kom som en tyv om natten ud af det blå, en torsdag morgen og nu er det fredag.


Men det behøver jeg næsten heller ikke, for udover blå blok, der allerede har krævet endnu en kommisionsundersøgelse, ja så har politikerne, meningsdannere, nørder og techfolk og ikke mindst mine højtærede kolleger, alle breaking-journalisterne, der alle til hobe har opdaget at det vi andre har beskæftiget os med i 10 år faktisk er hyper-trendy og spændende og vigtigt, de HAR allerede siddet med næsen i ‘Spionchefen – erindringer fra celle 18’ som den hedder, og de tager alle sammen billeder af de vigtige sider og lægger dem på Twitter og der kommenteres og gispes på livet løs.
Det vil jeg ikke gøre, altså gispe.
Jeg vil nøjes med at trampe rundt i et for mig centralt citat, hvor Findsen, mens han stadig formelt set var chef for Danmarks engang hemmeligste tjeneste, Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, deltog i et møde hvor den endnu mere hemmelighedsfulde Barbara Bertelsen, stadig departementschef fra statsministeriet, også var med.
Emmet var den daværende justitsminister og nuværende øl-lobbyist Nick Hækkerups utroligt foruroligende udsagn om Overvågning. Overvågning er Frihed, sagde han og det gjorde han flere gange i træk fra folketingets talerstol og det han påstod han mente, var noget med, at overvågning gjorde tryg, og at man ikke kunne være fri, hvis man ikke var tryg og derfor er overvågning frihed, og det burde man have hylet af grin over, hvis det ikke var så utroligt forbandet sørgeligt og, ja, vanvittigt et udsagn.
Det syntes Lars Findsen så også. Og NU citerer jeg ham:
’Barbara, for fanden. Det der, Nick sagde i salen tidligere i dag med overvågning. Jeg håber næsten, det var noget, han selv fandt på, og at det ikke er noget, I har skrevet ind i hans talepapir’
Hun rynkede på panden og gik straks i forsvar. Jeg havde tænkt det som en kollegial bemærkning, men min oplevelse var, at hun tog det som et personligt angreb. Så jeg tav”.
Sådan skriver altså Lars Findsen og han skriver en masse mere og måske, hvis dønningerne nogensinde lægger sig ovenpå den her sag, der absurd nok handler om TAVSHEDSPLIGTEN, det at kunne holde på en hemmelighed, ikke mindst i forhold til vores såkaldte amerikanske allierede, ja, så vil jeg sige noget mere om den bog, som en anden journalist, Mette Mayli Albæk, har skrevet under stort besvær på en computer uden internet og med 16 kilo udprintede sider, der har smadret sig gennem tre printere, sider, der for hemmelighedens skyld måtte skylles ud i et badekar af mangel på en makulator.
At Findsens bog nu ender som dynamitfiskeri i valgets plumrede syrebad af et akvarium er indlysende, men bogen kommer også stort set samtidig med stakkels Jacob Kaarsbo , tidligere chefanalytiker i FE’s nye bog »I statens hemmelige tjeneste« og ikke mindst Hans Davidsen Nielsen bog om Findsen-skandalen, ’ Spion blandt venner’. Davidsen er måske selv en af FE’s venner, han skrev i hvert fald 3. kapitel i deres festskrift for dem. Men nu er han bekymret for overvågning. Overvågning af journalister og forholdet til fremmede magter, vel at mærke, men han overser at vi alle sammen er overvågede, at alene Nick Hækkerups elskede logningbekendtgørelse betyder at ingen kan tale i telefon uden at blive registreret af staten – endda helt ned på hvor man fysisk er imens man ringer og jo, det gælder også journalister. Davidsen glemmer også, at NSA ikke kun arbejder for at standse terrorister. Edward Snowdens afsløringer viste, at NSA spionerer direkte mod FN, klimaforhandlingerne ved COP15 og ikke mindst MOD egne allierede som f.eks. Tyskland – i øvrigt via Danmark…
Gennem tiden har de naturligvis også lavet industrispionage mod EU og alt det andet, de har kunnet få fingre i.
Det kan lade sig gøre fordi NSA overvåger ALLE hele tiden. Deres slogan er COLLECT IT ALL. Fordi de, ligesom den danske regering i mindre format med logningbekendtgørelsen, laver masseovervågning.
Men det snakker vi ikke om. Det er jo frihed for ALLE?
Findsen derimod, har oplevet gammeldags, målrettet hardcore overvågning med indbrud og mikrofoner og telelinser mod privaten, noget der blandt andet har medført, at hans egen bror i fuldt alvor er blevet afhørt om, hvad familien egentlig mente, da nogen til et privat middagsselskab havde sagt, at daværende forsvarsminister Trine Bramsen var ’dum som en dør’.
Findsen bror svarede helt roligt at det de mente var at hun var dum som en dør. Det synes jeg er et godt svar på et meget dumt spørgsmål om den ene af de to ministre, der sjovt nok ikke er ministre mere efter at have været ansvarlige for håndteringen af denne ekstremt klodset håndterede sag, Bramsen blev pludselig rokeret til transportministeriet og fik ligestilling som kompensation, mens Nick ’Overvågning er frihed’ Hækkerup, meget, meget pludseligt, følte sig kaldet til et job i det private erhvervsliv hos bryggeriforeningen.

Og måske ender det faktisk med, at overvågningen, i hvert fald for Findsen, bliver frihed?
Indtil det er afklaret så vil jeg gøre som ham – tie.
Og lade det absurde skuespil med vores spionerende, og mon ikke, hovedrystende, og dog måske selv skjult medpillende allierede USA som blind makker, gå videre til næste akt.
Så er det sagt. Andre vil sige mere.

Fra PRISM – original dokument fra Snowden-lækket!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s