1996: Danmarks første podcast?

DANMARKS FØRSTE PODCAST? Henrik Fohns og jeg lavede mikro-podcast i .wav format i foråret 1996 på Harddisken P1 – nogen af filerne ligger der endnu – Søren Ryge Pedersen er alvorligt bekymret over informationssamfundet og der er et 45 sekunders klip med forfatteren Douglas Coupland(ja, ham med Generation X!), der sammenligner lego-klodser og programmering….!

Siden blev kodet i HTML-pro og filer klippet til og uploadet direkte til server af undertegnede.

Formatet er det fantastisk solide 8bit Mono – et netgrønt, minimalt format. (iøvrigt tak til Christian Schade for at finde på begrebet ‘netgrøn’)

Lyt til 1996 her:

https://web.archive.org/web/19970209115937/http://www.dr.dk/harddisk/realaudi/

NB: der er masser af teknisk diskussion om hvad podcast er – nogen siger der skal være rss-feed – det er pjat – det er lyd 🙂

I dag står jeg for 3 – snart fire podcasts – AFLYTTET(her) – PROSAs ‘DataDebat’ – her: https://www.prosa.dk/prosa-mener/podcasts/ og min egen – med en del råinterviews fra GARAGEN: https://m.soundcloud.com/garagen

Nyeste projekter finder du her!

PS: Garagen har fuldt professionelt udstyr til selv at producere podcast med op til tre gæster på een gang – ring, eller mail mig hvis du vil vide mere, have mig til at hjælpe med at lave din egen eller få kompetent, professionel efterkritik på den du har – jeg har små 25 års radioerfaring – og podcast ER jo radio…ikke?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s