FØRST MED DET SIDSTE?

Digitaliseringsministeren, Marie Bjerre, har været på rundtur i Sillicon Valley og er sidst set iført et VR-headset hos det tidligere Facebook, nu META.
Ministeren ser begejstret ud og bag hende er der et skilt hvor der står ‘velcome minister Bjerre’.
Men i virkeligheden er Marie Bjerre ikke særlig glad. For nylig udgav hun og hendes nye ministerium tryksagen ’Redegørelse om Danmarks Digitale Vækst’ – og her skriver hun: ’Det ser ud til, at Danmark har tabt fart i udviklingen – for redegørelsen viser også, at Danmark ikke længere er nummer et i Europa inden for digitalisering. Danmark er dog nummer ét i andre opgørelser.  Andre landes digitale udvikling accelererer, og derfor må vi ikke læne os tilbage’, skriver hun og fortsætter:
’Der er flere områder at tage fat på. Særligt skal vi se på digitale kompetencer. Adgang til kompetent arbejdskraft er afgørende for, at danske virksomheder kan lykkes med digital omstilling. Min ambition er, at vi som land gør alt hvad vi kan for at skabe værdi, når vi fremover fortsat investerer i den digitale omstilling. Til gavn for danske virksomheder, borgere, grøn omstilling og dansk økonomi. Vi skal lykkes og skabe nyt momentum.’
Hvad vi SKAL med det digitale, udover de sædvanlige, udokumenterede grønne luftkasteller, det er uklart udover over altså et momentum, et ord, der er endnu et af den moderne verdens mange anglificeringer og som faktisk kunne oversættes til det fine danske ord: FREMDRIFT.
Jeg har været på V2 Security-messen messe i Øksnehallen og talt med SIKKERHEDSFOLKET om hvor al denne fremdrift fører os hen.
Og så har jeg været på DATAMUSEUM med Poul Henning Kamp, der fortæller om den danske teknologiske udvikling dengang hvor fremdriften kom af sig selv og ikke krævede undersøgelser fra Deloitte og Software fra Microsoft eller Apple, men samtidig den tid, hvor politikerne smed en spirende gruppe danske skoleelever i armene på IBM og Microsoft – for al det der programmering, hvad skulle vi bruge det til?

NB: Søger stadig en sponsor – skriv mig på aflyttet@proton.me


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s