#AIAIAI!

I de seneste måneder har der hylet et kor så højt, at det næsten er stand til at overdøve min tinnitus.
Koret synger en sang, vi har hørt før – dengang hed det nano-tech, robot-teknologi, web 2.0 og allerførst: Internettet. Men alting er helt anderledes nu, må vi forstå, intet af det vi vidste gælder mere og fremtiden sker for øjnene af os og den er både farlig og ekstremt indbringende og hvis vi vil deltage i den, så må vi stemme med i koret og synge omkvædet: AIAIAI!
AI aka kunstig intelligens har med begejstret backup fra tons-tungt investerende techgiganter og villige klakører blandt mine ærede kolleger sprængt HYPE og Bullshit-måleren så eftertrykkeligt, at nålen roterer som en løbsk sekundviser i et ur, der ligesom påstandene om kunstig intelligens er helt og aldeles ude af kontrol.
For os, der har fulgt med i den teknologiske udvikling, der i dag er lig med ordet DIGITALISERING, et PLACEHOLDER ord som alle kan bruge som det passer dem, så er der godt nok en helt del flashbacks i lanceringen af kunstig intelligens.
Kan du f.eks. huske robotterne? Dem, der i løbet af nul komma fem ville tage vores arbejde? Og som ville gøre alle lastbilchauffører arbejdsløse, nærmest over night, eller de selvkørende biler, som nu har hærget ideen om offentlig og privat transport de sidste 15 år, uden rigtig at komme ud af stedet, undtagen som en fiktion, der endnu sitrer i vore beslutningstageres hjerner og forhindrer dem i at tænke klart, blændede som de, og vi andre bliver, når firmaer som Tesla, Uber, Microsoft og Amazon bestemmer sig for at tænde for den helt store reklamekanon, den der nu er ladet med AIAIAIA.
Den store sang om kunstig intelligens er endnu mere besnærende fordi den indeholder et absurd og samtidig ateistisk, ja blasfemisk forjættende løfte, som Google og Open AI og Microsoft hele tiden lader sive mellem linjerne af de hyper-optimistiske pressemeddelelser:  At det de har lavet, ikke bare er en avanceret statistisk/stokastisk papegøje men en ny GUD, der kan tænke selv.
DEN Gud har et navn, SINGULARITETEN, ideen om, at computerne vågner og får bevidsthed, og den religion som singulariteten er GUD i, hedder TRANSHUMANISME.
Transhumanisterne mener, at vi mennesker ikke er gode nok som vi er, at der er noget mere derude, hvis bare vi forbedrer os selv med teknologi. De fremmeste diciple for Transhumanismen mener i ramme alvor, at de kommer til at leve evigt inde i en kunstig intelligens og det har de gjort længe, og NU, nu er det angiveligt alvor, og skulle det, som jeg forventer, alligevel ikke ske, så kan tanken om almægtig teknologi ihvertfald bruges til at sælge nogen services, hvor man er fri for at tage ansvar for hvad den gør – for Hey, den har jo sin egen vilje?
i 2019 talte jeg med én, der mente, det var en farlig tankegang. Hun hedder Sarah Spiekermann og er en af forfatterne til det anti-transhuminanistiske manifest og det indslag, det blev bragt for fire år siden dengang Aflyttet blev sendt på FM, og nu synes jeg, det er på tide jeg bringer det igen, for det har aldrig været vigtigere.
TRYK og LYT herover!
NB: Det her er en gratis udgave af aflyttet – jeg søger stadig en sponsor
– du er velkommen til at maile mig et TILBUD: aflyttet@proton.me

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s