Big Data: Min bank følger mine spor – men det er ikke MIN bank?

Collision-screenshot
Danske Bank ved at jeg har besøgt realkredit danmark. Mit problem er, at Danske Bank ikke er min bank!

Collision er en såkaldt extension til Firefox-browseren. Den giver et grafisk billede af den måde websites man har besøgt forbindes til andre websites – som man ikke nødvendigvis har besøgt! Et klassisk eksempel er nyhedsites, som Politiken og Ekstra Bladet og Danmarks Radio, der har Facebook-deling som en del af deres funktionalitet. Hvis jeg har en Facebookkonto, ved Facebook også, at jeg har besøgt Politiken eller Ekstra Bladet eller Danmarks Radio.
Billedet herover er et grafisk øjebliksbillede af mit internetsurferi i går, den 7. november. (klik for at få det større)De hvide cirkler med blåt omkring er sites jeg har besøgt. De helt hvide er sites, der har fulgt med i noget jeg har lavet. Og som det ses, er det helt hvide helt klart i overtal!
Ved at holde musen henover en af boblerne kan jeg se hvilke oplysninger der bliver sendt frem og tilbage. Oplysninger om mig.
Her er det yderst interessant at jeg tilsyneladende har besøgt Realkredit Danmark på et eller andet tidspunkt. Jeg husker det nemlig ikke som noget jeg har gjort for nyligt. Og slet ikke med noget formål. Derfor må markeringen skyldes en af de annoncer, der konstant popper op på nyhedssites, som jeg måske er kommet til at berøre? Rigtig spændende bliver det, da Collision kan fortælle mig, at Danske Bank ved, jeg har besøgt Realkredit Danmark. Især fordi Danske Banek ikke er min bank!
Jeg ved ikke hvilke oplysninger Realkredit Danmark og Danske Bank har om mig.Det er slet ikke sikkert, de har noget. Men de KAN få noget.
– mine Facebookvaner? Min mail?
Det er altsammen Big Data in action – den stadigt voksende klump information der er mig, indgår i et felt af forhandling og salg mellem virksomheder. Jeg tænker ikke over det til dagligt. Men når man tvinges til at se det for sig, kommer det ubehageligt tæt på.
Har du set på dig selv for nylig?
Check dig selv – installer Collision her!
Se video af hvordan det virker her:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s