Sæt os fri: STOP ulovlig logning!

Min underskrift, som mig selv og som bestyrelsesmedlem af borgerretsfonden, står på den her annonce, der kører bredt ud over alle aviserne i dag. Jeg er ikke alene, jeg står sammen med en masse andre gode mennesker. Jeg står der sammen med Amnesty International, IDA, Justitia, DM, DataEthics, Dansk IT, Prosa, Danske IT-Advokater, Danske Advokater, Retspolitisk Forening og forsker i digital forvaltning Hanne Marie Motzfeldt, og grunden til, at vi alle sammen står der, er fordi at nu må det være nok! Og trods en vis mink-sag og noget med nogen sms-er, så er det her altså ikke kun rettet mod nuværende regering, gang på gang har man på tværs af partierne, valgt at udsætte revision og udlade at standse bekendtgørelsen, trods henstillinger fra EU og almindelig anstændighed.
Jeg vil gøre formanden for IDA, Thomas Damkjær Petersens, ord til mine:
”EU-Domstolen har i tre domme gjort det klart, at generel og udifferentieret logning af alle borgeres telefonsamtaler er urimelig og i strid med privatlivets fred. Det er vi enige i, og vi mener, at det er uacceptabelt, at alle borgere skal mistænkeliggøres og overvåges. Det er en grundlæggende del af at leve i et frit land, at vi kan bevæge os frit rundt og ringe til, hvem vi har lyst,” siger han.
Justitsministerens NYE lovforslag, til det, de kalder for ‘differentieret logning’ skal førstebehandles tirsdag i næste uge, og samme justitsministerium har allerede været ude med den helt store mørkelygte og hemmelighedsstemplet høringssvarene til lovforslaget.
Det er skammeligt, synes jeg, og ikke et demokrati værdigt.
Det er det nye forslag heller ikke.
Nick Hækkerup og justitsministeriet lader på overfladen som om, de, i øvrigt under protest, vil opgive den masseovervågning af alle danskere, de har haft gang i årevis, en overvågning der betyder, at det gemmes i et år hvem vi ringer og smser til og hvor vi er imens, og jeg gentager: Det gælder os alle sammen uanset om om vi har gjort noget eller ej, det hedder MASSEOVERVÅGNING og det er faktisk det, EU har reageret imod, og gudsketakoglov for det!
Målrettet overvågning på baggrund af en begrundet mistanke og en dommerkendelse, er det svært at have noget imod. Men at overvåge alle? Nej!
I det nye forslag taler man at logge i zoner, ligesom man bruger visitationszoner i dag, ikke at det er meget bedre, da der stadig vil være uskyldige iblandt. Men hvad værre er, så foreslåes det, at disse zoner under særlige omstændigheder kan udvides til hele landet! I op til et år af gangen. De særlige omstændigheder angives vegt som noget med alvorlige trusler mod Danmark, og i og med at truslen fra terror har været stort set permanent høj siden angrebet mod Krudttønden, så er der altså basis for at videreføre praksis fra logningsbekendtgørelsen uhindret, da ordningen kan forlænges uendeligt, år efter år, i øvrigt per ren adminstration, da det er justistmininsteriet og erhvervsministeriet, der egenhændigt tager stilling – uden om folketinget.
Men det bliver værre endnu: Hvor logningsbekendtgørelsen koncentrerer sig om telemasterne, ja så ønsker man at udvide til også at beskæftige sig med datatrafik. Bliver det gennemført, vil alle mobiltelefoners placering være fastslået hver eneste gang, du tjekker mailboksen – det sker automatisk fra din smartphone ca hver femte minut!
I en retsstat stoler man som udgangspunkt på egne borgere, her gælder USKYLDSFORMODNINGEN. Men med logningsbekendtgørelsen er vi alle permanent mistænkte, og der indsamles beviser imod os hele tiden, for en sikkerheds skyld.
Det må stoppe nu. Vi skal videre.
Fra kontrolsamfundet – tilbage til tillidssamfundet.

Diverse om logningsbekendtgørelsen:

Foreningen mod ulovlig logning
IT-politisk forenings høringssvar til den nye lov
Foreningen mod ulovlig logning tabte i foråret en sag mod justitsministeriet – ikke fordi de tog fejl, men pga. teknikaliteter – læs her!
Lyt til podcast fra dagen for nederlaget – inklusive en forklaring fra etisk hacker Keld Normann på, hvad din placering betyder og giver dig af problemer, når staten har den hele tiden:


4 thoughts on “Sæt os fri: STOP ulovlig logning!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s