KH @Kjaerulv: Kan en stil rettes med rød kuglepen? Er det farligt?

Kære lyttere og læsere.

Jeg har været tavs et langt stykke tid.
Jeg tror, det er fordi, det er sommer og alting går meget, meget langsomt, i hvertfald inden i mig, det er som at soppe i asfalt, som nogen har tænkt sig at køre henover lige om lidt og så sidder man fast, og prøver at blinke med øjne, der langsomt lukker til mens en horde af elektrisk snerrende Teslaer hvisler henimod imod en.
Jeg har et problem med Teslaer og det er ikke, at de er elektriske, for det er fint. Problemet er, at de også er kørende og især parkerede overvågningskameraer.
Der sidder otte kameraer i hver eneste Tesla, og ja, det gør der i dag i de fleste moderne biler, men i en Tesla udgør de kameraer samtidig det, som Tesla kalder et sikkerhedssystem, nemlig SENTRY-mode og hvis du har lyst til at finde ud af, hvad DET går ud på, så prøv at passere lidt tæt forbi en parkeret Tesla, der vil kvittere med at tænde for lyset på skærmen, vise det røde øje fra HAL fra Stanley Kubrics ‘Rumrejsen år 2001’ OG aktivere alle de otte kameraer og begynde at optage video – af dig.

LUSKET
Jeg har prøvet det en del gange nu i forbindelse med løbeture, hvor man skal passere mellem parkerede biler og det føles dybt urimeligt og lusket og dovent automatisk og giver mig øjeblikkelig lyst til at slå på bilen, men jeg ved jo, at det bare vil medføre endnu mere filmen mig og at videoerne sikkert ender på YouTube og hos forsikringsselskabet.
Min passivt-agressive reaktion er derfor reduceret til den magtesløse gestus: At give et stykke elektronik fingeren, mens jeg bander højt. Send gerne DET på YouTube, Teslaidioter!
Imens venter jeg på, at den klage/det spørgsmål som DataEthics Pernille Tranberg har indsendt til datatilsynet får en eller anden effekt, men som det ser ud nu, så spiller Tesla dygtigt på, hvem det ER der tager billederne, de ender på en usb i bilen(og guderne må vide hvor ellers?) – men er det ejeren eller bilen selv, der gør det, og hvem EJER så de billeder, når det kommer til stykket.
Hvis det er firmaet, Tesla, er de oppe mod GDPR og personoplysninger.
Hvis det er EJEREN der gør det, så tager han nemlig bare billeder på offentlig vej og gade og det skal man angiveligt finde sig i, også selvom kameraet mere er en fælde end en mulighed.
Men det, der generelt undrer mig, er hvordan de såkaldt progressive(og rige) typer, der kører Teslaer, kan overse, at det, de ruller i, i virkeligheden er en kørende overvågningscomputer, og den, selvom den tager billeder af mig med fuckfingeren, også overvåger ejerne selv.
Hvis den er ‘selvkørende’ – hvem kører den så? `Intet kører af sig selv, vel?
I Holland har politiet i øvrigt udviklet et lille stykke software, der giver dem adgang til Teslaens computer – der som bekendt gemmer alle køredata – inklusive hvor hurtigt man har kørt, også for flere uger eller måneder siden.
Vi er i forsigtige tider.
Måske skulle Tesla helt opgive deres ellers højt elskede INSANE_mode, en indstilling hvor bilens motor er helt uden begrænsning og hvor den umuligt kan holdes under 100 km/t?

Insane Mode

INSANEMODE DK
Men det kan være svært at droppe gamle vaner. Tesla er ikke de eneste, der er sidder fast i INSANE-mode. Mens jeg har gået rundt og svuppet i langsomt størknende asfalt, ja, så har justitsministeriet indført det, de kalder MÅLRETTET logning, for at kunne følge de EU-domme, der tydeligvis driver dem til vanvid. EU har nemlig gang på gang forsøgt at forklare Danmark, at logning skal være PROPORTIONAL, og at det derfor ikke går at man logger HELE befolkningens telefoner nonstop, som man hidtil har gjort det under den gamle logningbekendtgørelse. Derfor er man så altså skiftet til MÅLRETTET logning, hvor kun de 67 procent af danskerne, der bor i større byer, får gemt hvem de ringer og smser til og hvor de er imens.
67 procent, eller 4 millioner rasende mistænkelige danskere er åbenbart regeringens ide om at være målrettet, så det er altså det antal, man holder øje med fra og med den 27 juni ifølge en pressemeddelelse. Eller rettere: Faktisk holder man stadig øje med OS ALLE SAMMEN.
Går man ned i bunden af pressemeddelelsen, står der nemlig:
’Parallelt med den målrettede geografiske logning, som i dag er sat i værk, er teleudbyderne fortsat forpligtet til at logge trafikdata generelt og udifferentieret for at beskytte den nationale sikkerhed’.
Her har regeringen – og alle tidligere regeringer siden 2008 – altså benyttet sig af kattelemmen National Sikkerhed til at fortsætte med generel og udifferentieret logning, så antallet af permanent overvågede danskere fortsat er 100 procent, aka 5.8 millioner.

INTET SKAL SKE
Det er vældigt praktisk, for så behøver teleselskaberne ikke lave noget som helst om, de kan bare fortsætte som de altid har gjort, og det gør de, og så, i teorien, nøjes med at rode i de data, der stammer fra de 67 procent, med mindre, naturligvis, det handler om den nationale sikkerhed og det har det som som sagt gjort siden 2008.
Der skal kort sagt intet ske. Så må vi se, hvad EU-domstolen siger til det, hvis de ellers har tid, for alt det roderi, der er med udenlandske sky-servere, ikke mindst GOOGLES, der for kort tid siden fik lukket Helsingør Kommunes Cromebooks ned i hele skolevæsenet, efter en afgørelse fra Datatilsynet.
Den afgørelse har til gengæld fået hevet samtlige DPOere, Data Protection Officers i alle kommuner hjem fra ferie før tid, for hvad SKAL vi dog gøre uden Google i skolerne? Kan vi overhovedet undervise børnene? Og hvad med YouTube? Og nu gik det ligeså godt.
Fra min stadig mere synkende position foreslår jeg at børnene måske prøver noget helt nyt – at læse en bog og skrive en stil på et stykke papir og aflevere den til deres lærere, der så kan rette i den med en rød kuglepen. Det virker, og der sidder med garanti ikke et eller andet amerikansk firma og kigger med og profilerer imens.
Vi kunne også begynde at lave vores egne systemer, gerne baseret på Open Source software(software, der ikke er EJET og kontrolleret af techgiganter), det er faktisk muligt og vi har endnu folk siddende i kommunerne, der faktisk godt ved, hvordan man sætter en server op selv, men de har for tiden travlt med at sidde og kravsspecificere til de techgiganter, som alle ellers er enige om, har alt for meget indflydelse.
Tobias Fonsmark fra SEMAPHOR har råbt vagt i gevær og kaldt det en enestående chance – vi kan klare det her, vi kan gøre det selv og bedre. Håber nogen følger med ham.

ANALOG SOM DEFAULT
Men det er nok alt for simpelt, det er simpelthen INSANE, og den går som bekendt ikke her i landet, undtagen i biler, forståes.
Tænketanken Justitsia har således netop udgivet en rapport om alle de danskere, der ikke er med på det digitale – det er mindst 25 procent, og jo, det er også rigtig mange mennesker, og Justitsia foreslår blandt andet, at al borgerbehandling som udgangspunkt er analog og at det digitale er et tilvalg, noget jeg klapper så højt over, jeg kan her under asfalten, samtidig med, at politikernes svar sandsynligvsi bliver mere såkaldt ’hjælp’ til fortsat at være digital, så vi for Guds skyld ikke skal lave om på alt det skrammel vi har købt, i hvert fald ikke hvis det koster penge at gøre det.
Beregningerne på, om vi har sparet noget ved at digitalisere landet med udenlandsk software og servere i eller fra USA, dem har jeg fortsat ikke set nogen af.
Og nu må i have mig undskyldt. Asfalten lukker sig over mig og det sidste jeg sandsynligvis kommer til at se, bliver en Tesla, med blizende kameraer, så jeg er nød til at bruge mine sidste kræfter på at få højre arm op.
Og give dem fingeren.

Kærlig Hilsen og fortsat god sommer
Kjærulv –

PS: Der er bunker af links i den her artikel – klik på dem, hvis du vil vide mere.

O(+> .)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s